Houding & bewegingstherapie

Veel mensen weten wel dat een goede houding en juiste manier van bewegen belangrijk is om pijnklachten te voorkomen. Maar wat dan precies een goede houding of juiste manier van bewegen is en hoe je dit volhoudt is vaak lastig en niet altijd voor de hand liggend.

Oefentherapie Cesar leert je dit.

Als je verkeerd beweegt kun je veel pijnklachten krijgen. Denk maar aan het gevoel als je te lang, met opgetrokken schouders achter een PC zit. Of aan verkeerd tillen met een kromme rug. Dit zijn hele duidelijke voorbeelden hoe je door een houding klachten kunt krijgen. Maar vaak is het niet zo duidelijk en kunnen kleine veranderingen/foutjes in je houding op den duur ook klachten geven.

Tijdens de behandeling kijken we samen naar je klachten, houding en manier van bewegen. Samen stellen we een gericht behandelplan op. Dit bestaat uit een zorgvuldige keuze van oefeningen, die voor jouw klacht en situatie belangrijk zijn en waardoor de pijnklachten verholpen worden.

Je leert begrijpen en voelen hoe en waarom bewegingen het beste op een bepaalde manier uitgevoerd kunnen worden. Zo leer je om gezonder te bewegen en zelf je klachten blijvend te verhelpen.